In deze les worden de Pilates oefeningen ingezet als in een intervaltraining, waardoor jij je in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. In deze les wordt er meer zuurstof dan normaal door je lichaam gepompt, wat je hart en longen versterken en de algehele kracht en uithoudingsvermogen (explosieve kracht) vergroten.  Dit heeft een positieve invloed op het metabolisme en met name op de vetverbranding.

Soms wil jij gewoon even goed zweten toch?

HIIT staat voor high intensity intervaltraining. De naam zegt het al, intervaltraining is een training met hoge intensiteit, waarbij jij je voor 100% inzet door snelle intense oefeningen gevolgd door soms korte soms actieve herstelperiodes. Dit zorgt ervoor dat jouw hartslag omhooggaat, waardoor jij meer vet verbrand vet in minder tijd. 

In de herstelperiodes doen wij Pilates oefeningen. Pilates richt zich voornamelijk op het verbeteren van kracht, flow, balans, mobiliteit, controle en flexibiliteit. Pilates zorgt voor een mooie balans tussen kracht en flexibiliteit, zodat jouw mobiliteit vooruitgaat. Je zult oefeningen doen, waarvan jij gedacht hebt deze nooit te kunnen!

Zelf vind ik dit een hele fijne combinatie, omdat jij tijdens de pilates oefeningen kracht en flexibiliteit opbouwt en daardoor jouw mobiliteit verbeterd. En tijdens de HIIT-lessen bouw jij kracht en conditie op. Waar jij je spieren verkort maak jij ook weer lengte. Ook letten wij heel goed op de techniek en houding tijdens deze lessen.

Waarom zou jij deze trainingsmethode willen doen?

  • Vet verbranding
  • Het verbeteren van het cardiovasculaire systeem/ verbeteren van conditie
  • Het stimuleren van de stofwisseling
  • HIIT houdt je spiermassa intact + kracht opbouwen
  • Een HIIT-training kost weinig tijd (45 min)
  • Een HIIT- training is flexibel 

HIIT daagt je uit, brengt je in vorm en zoals ze zeggen in de Fitness wereld, “HIIT maakt je jonger”.

Heb jij nog vragen over deze trainingsmethode? Mail gerust naar info@studiobpe.nl, ik denk graag met je mee over jouw training doelstellingen.