Reformer Pilates kan intimiderend zijn. Begrijp mij niet verkeerd! Ik vind het echt geweldig. Deze full body workout met een goede burn en een fijne stretch, past helemaal in mijn levensstijl. Maar wij snappen dat de machines en de flexibele lichamen, mensen nerveus kunnen maken. 

Ik ben bekend geworden met Reformer Pilates bij mijn schoonzusje in de Pilates Studio van Hoofddorp. Ik was meteen helemaal verliefd op deze manier van bewegen! Mijn lichaam is in korte tijd getransformeerd naar een flexibeler en sterk lichaam, waardoor ik veel mobieler werd en veel minder spanning in mijn lijf ervaar. Ik wist meteen deze ervaring wil ik meegeven aan zoveel mogelijk mensen, en ben mijn eigen pilates studio gestart in Abcoude. 

Joseph Pilates is de grondlegger van deze manier van bewegen – Pilates in zijn algemeen. Reformer is een onderdeel van deze trainingsmethode. Zijn focus is het volgende: 

  • Flexibiliteit
  • Kracht 
  • Lichaamsbewustzijn

Hij bedacht de term “contrology” om de techniek te beschrijven waarmee hij in de jaren 20 begon. Het werd in eerste instantie gebruikt voor revalidatie training voor soldaten. Later ontdekte steeds meer mensen de voordelen zoals; dansers, atleten, mensen met gezondheidsdoelstellingen etc. Deze trainingsmethode verspreidde zich verder onder de naam Pilates.

Een van deze bijzondere apparaten binnen de Pilates is de Reformer.

De unieke Reformer Pilates methode bestaat uit maar liefst meer dan 300 oefeningen wat het uitdagend en afwisselend maakt. De Reformer werkt op spier, uithoudingsvermogen, kracht, tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit. De veren (ook wel springs genoemd) van het toestel geven weerstand, maar ook steun. 

Het is een andere “total body workout” dan op de mat. De refomer les is een combinatie van precisie, controle, ademhaling en vloeide bewegingen en het indrukwekkende van deze les is dat het heel snel resultaat boekt. Het helpt de core kracht en houding te verbeteren, spierverlenging, duidelijkere spierlijnen en flexibiliteit.  

In de lessen concentreer jij je tijdens de oefeningen op dat specifieke moment wat jij aan het doen bent. Denk aan je ademhaling, voetpositie, kern, wervelkolom etc. Dit zorgt, dat jij bewust wordt van jouw lichaamshouding en de nodigen burn. 

Consistentie is de sleutel, jij zult snel verschil merken als jij een of twee keer per week een reformer les doet. Jij zult meer energie hebben, sterker voelen, en meer zelfvertrouwen hebben. 

Bij Studio BPE laten wij jou niet aan je lot over. Wij zullen je van het begin tot het einde begeleiden. Wij geven duidelijke instructies en wij helpen jou waar nodig. 

Het enigen wat jij nodig hebt is sportkleding, gripsokken en een optimistische instelling!

Heb jij nog vragen over deze prachtige trainingsmethode? Mail gerust naar info@studiobpe.nl, ik denk graag met je mee over jouw beweging doelstellingen.