Het aannemen of handhaven van een pilates routine tijdens en na de zwangerschap is buitengewoon gunstig voor lichaam en geest. Wij moedigen prenatale pilates aan gedurende jouw hele zwangerschap mits een gezondheidsprofessional anders suggereert. 

Deze pilates vorm versterkt en mobiliseert je rug, bekkenbodem en core (En ja, je kunt nog steeds veilig je core en obliques trainen). 

De bewegingen in deze les kunnen veilig aangepast worden aan jouw behoeftes, het is normaal dat jouw gewrichtsbanden en gewrichten gevoeliger zijn dan normaal, vanwege het hormoon relaxine.  

Pre & Post -Natal pilates gaat om het opbouwen van kracht, stabiliteit, flexibiliteit, mobiliteit en verbinding tussen lichaam en geest. Het bevordert de symmetrie en balans wat blessures, stress, pijntjes en kwaaltjes helpt voorkomen en het ondersteund je lichaam voor tijdens en na de geboorte. Het is bewezen dat je zenuwstelsel kalmeert, je bloeddruk verlaagd en je mentaal en fysiek voorbereidt op de geboorte. Na de geboorte zorgt deze bewegingsvorm dat jouw kleine spieren weer geactiveerd worden en dat je middenrif, bekkenbodemspier en je rectus spieren weer op zijn plek komen.